Uz stručnu i savetodavnu pomoć našeg programa, treninge, radionice i seminare koje smo organizovali, zaposleni u opštinskoj upravi Mali Zvornik stekli su dovoljno potrebnih znanja i iskustva za dalji rad na sprovođenju reformi u oblasti poreskih prihoda. Na ime zahvalnosti za angažovanje, zalaganje, razumevanje i podršku Malom Zvorniku naš program dobio je plaketu za 2021. godinu.

jens_engeli_plaketa_mali_zvornik

U ime programa plaketu je primio Jens Engeli, regionalni direktor Helvetasa za istočnu Evropu.

„Slobodno mogu da kažem da smo i mi počastvovani što imamo partnera u programu kakav je Mali Zvornik. Potrošeno je puno vremena da se svi ovi projekti koji su sprovedeni u Malom Zvorniku i završe. Posvećenim radom, svi zajedno, uspeli smo da sve privedemo kraju, da ova opština danas ima i novi vrtić, nove autobuske nadstrešnice, sedam novih igrališta, 5.000 novih tabli sa imenima ulica i adresnim brojevima“, rekao je Jens Engeli, regionalni direktor Helvetasa za istočnu Evropu.

svajcarski_ambasador_plaketa_mali_zvornik

Plaketu je dobila i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) zbog, kako je navedeno u obrazloženju, uspešno realizovanih više različitih programa i projekata kroz koje su zaposleni stekli nova znanja i iskustava, uvedena je primena novih korisnih modela u radu i sagrađeni različiti objekti, pretežno namenjeni poboljšanju uslova za najmlađe. Plaketu je primio ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, koji je pohvalio sve one koji su učestvovali u realizaciji svih projekata.

Opština Mali Zvornik nagrađena je stimulativnim fondom Vlade Švajcarske, u iznosu od 400.000 švajcarskih franaka, iz kojeg je, na predlog garađana, podržana izgradnja novog vrtića u Donjem Naselju, višenamenske učionice u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“, 7 dečjih igrališta na području opštine, te realizacija 9 akcija u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“.